Українська Греко-Католицька Церква. Львівська Архиєпархія, м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073, email: [email protected]
"Милосердний чоловік - лікар своєї душі, бо він розганяє потьмарення пристрастей зі свого нутра неначе сильним вітром." (Св.Ісаак Сирійський)

Глава УГКЦ: «Якщо немає можливості висповідатися, можна отримати прощення гріхів через досконалий акт жалю»

Переглядів: 769Коментарі: 0
Новини Церкви
Глава УГКЦ: «Якщо немає можливості висповідатися, можна отримати прощення гріхів через досконалий акт жалю»

В обставинах, коли немає доступу до служителя Тайни Покаяння, потрібно користати з можливості отримати прощення гріхів через досконалий акт жалю – коли ми каємося перед Господом Богом і шкодуємо за наші гріхи, не тому що боїмося, а тому що відчуваємо, що образили Божу любов.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні вірних та людей доброї волі у 18-й день кровопролитної війни росії проти України.

Предстоятель відзначив, що завдяки дивовижній мужності нашого війська українцям вдалося зупинити ворога майже на всіх напрямках. Ми відчуваємо таке тимчасове затишшя в Україні, зокрема цього недільного дня.

Але, мабуть, найбільш тривожними є ночі в Україні, зауважив він. Бо саме вночі ворог обстрілює мирні міста і завдає непоправної шкоди цивільній інфраструктурі, вбиває мирне населення.

Блаженніший Святослав наголошує, що ворог застосовує різну зброю, яка заборонена міжнародними конвенціями, зокрема цієї ночі над Попасною було використано запальні бомби з фосфором, що наносять дуже важкі рани людям.

«Ніч в Україні була тривожною, була важкою. Але настав ранок, ранок неділі, і ми стоїмо перед Божим обличчям і молимося за Україну, за українське військо, за всіх постраждалих від цієї війни. Молимося за наших ворогів, які прийшли на нашу землю і сіють розруху, смерть, страх, великі каліцтва», – констатує Предстоятель.

Він відзначив, що під час Великого посту є особлива потреба для нашого народу у Святій Тайні Сповіді. Адже Великий піст – це час покаяння, – час, коли ми спішимо до цієї Тайни Божого милосердя, щоб визнати свої гріхи, щоб отримати від нашого люблячого Господа прощення і відпущення гріхів і прогрішень наших.

За його словами, усі священники УГКЦ готові служити своєму народові. Вони служать там, де вони є: на окупованих територіях, у заблокованих містах. В усіх наших містах і селах храми відчинені майже цілодобово, щоб можна було послужити людям.

Джерело:Департамент інформації УГКЦ

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question


(Щоб коментувати анонімно, введіть ім'я і символи внизу).Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.
Зареєструйтесь тут, щоб отримати відповідь на e-mail. Як реєструватися читайте тут

    

  

вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу

(Обов'язково)