Храм Свв.Ольги і Єлизавети
Українська Греко-Католицька Церква
   м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073,
      email: [email protected]

Глава УГКЦ: «Той, хто думає, що у своєму житті що-небудь здобув сам, є немудрий»

Переглядів: 28Коментарі: 0
Новини Церкви
Глава УГКЦ: «Той, хто думає, що у своєму житті що-небудь здобув сам, є немудрий»

Щоб досягнути успіху, потрібно співпраця з Богом, з Тим, хто є джерелом усякого добра, хто є джерелом нашого життя. Про це говорив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у двадцять шосту неділю по Зісланні Святого Духа в монастирі сестер Пресвятої Родини у Львові під час проповіді до вірних.

Проповідник відзначив, що сьогоднішнє Євангеліє, яке ми чуємо, є Євангелієм про безумного багача... Властиво, це є Боже слово про справжню мудрість. Боже слово, яке хоче зробити нас не тільки багатими, не тільки успішними в земному житті, але й мудрими.

За словами Предстоятеля, у книгах Старого Заповіту ми можемо знайти глибокі повчання про те, що справді потрібна мудрість, аби щось здобути в цьому житті. Потрібна праця. «Але, – наголошує Блаженніший Святослав, – та мудрість здобування полягає в тому, що тільки своєю власною силою, власним зусиллям людина не може бути успішною. Щоб досягнути успіху потрібна співпраця з Богом, з тим, хто є джерелом усякого добра, хто є джерелом нашого життя. Той, хто думає, що він у своєму житті що-небудь здобув сам, є немудрий. Бо не знає, звідки походить усе те, що він має».

«Але, – продовжив Глава Церкви, – потрібна ще й інша мудрість – мудрість споживати, використовувати те, що дав йому Господь Бог. Ця мудрість полягає в тому, що те, що Господь Бог тобі дав, це є тільки завдаток, аванс. Те, що ти сьогодні маєш, є лише знаком Божої любові до тебе і наче закликом, що Бог має для тебе щось значно краще і більше ніж те, що ти сьогодні здобув і маєш у своїх руках».

Ця євангельська думка, відзначив Блаженніший Святослав, до всіх нас каже, що все те, що ми сьогодні маємо, є лише знак, символ Божої любові до нас. Є лише завдатком на блага вічні…

У наших особистих зусиллях, каже Предстоятель, у нашій праці можемо переживати подібні спокуси і подібні питання як цей безумний багач з Євангелія. «Для того, щоб навчити людину правильно здобувати все те, що ми сьогодні можемо отримати і щоб це не втратити, один з найкращих сучасних вчителів святий Ігнатій Лойола сказав фразу: молися так, як би все залежало тільки від Бога, але працюй так, як би все залежало тільки від тебе. До речі, ці слова дуже любив Блаженніший Любомир і повторював їх усім, хто приходив до нього».

«Саме в тій співпраці з Божими дарами, які ми сьогодні маємо, є секрет мудрості та успіху. Змістом того всього, що ми сьогодні посідаємо. Також тут криється мудрість, щоб не стратити все те, що ми маємо», – додав проповідник.

Під час Архиєрейської Літургії, яку очолив Блаженніший Святослав, сестра Марія склала вічні обіти.

Фото: о. Іпатій Ващишин, ЧСВВ

Джерело:Департамент інформації УГКЦ

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question


(Щоб коментувати анонімно, вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу). Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.

Щоб отримувати повідомлення на e-mail про відповіді на Ваші коментарі, та коментувати на форумі в розділі "СПІЛКУВАННЯ" просимо зареєструватися тут. Як реєструватися і керувати своїм профілем читайте тут

     

  

вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу

(Обов'язково)