Храм Свв.Ольги і Єлизавети
Українська Греко-Католицька Церква, м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073, email: [email protected]
"Нехай воскресне Бог і розбіжаться вороги його, і нехай тікають від лиця його ті, що ненавидять його" (Воскресна Утреня)

Папа: гріх старить серце людини, але воскреслий Христос його оновлює

Переглядів: 18Коментарі: 0
Новини Церкви
Папа: гріх старить серце людини, але воскреслий Христос його оновлює

У неділю 15 квітня 2018 р., Папа Франциск здійснив пастирський візит до Корвіале, одного з римських периферійних кварталів, де зустрівся з громадою парафії Святого Павла від Хреста та відслужив Святу Месу.

Тут розташований так званий «Serpentone», в перекладі «змій» – 11-поверховий житловий комплекс, що простягнувся на цілий кілометр, в якому проживають коло семи тисяч осіб, переважно похилі віком. Ця римська периферія часто асоціюється із злочинністю, убогістю, дискомфортом.

Насамперед Святіший Отець зустрівся з дітьми, які відвідують заняття катехизму, та відповів на питання деяких з них. Діти запитували, який його улюблений фрагмент з Євангелії, чи неохрищені люди також є Божими дітьми, питали про те, що він відчув, ставши Папою. Святіший Отець охоче розповів, що його улюблений уривок з Євангелії – це покликання митаря Матея, бо в ньому бачимо, як Ісусові вдалось перемінити його серце. Він також пояснив дітям, що всі є дітьми Божими, навіть і неохрищені та віруючі інших релігій. Щодо обрання Папою, Святіший Отець відповів, що відчув мир і те, що цього хотів Господь Бог.

Особливо зворушливою була зустріч з хлопчиком Емануелем, який, плачучи, прошепотів своє запитання Папі на вухо і дозволив, абт Папа розповів про це вголос. Хлопчик недавно втратив батька, який був невіруючим, але, незважаючи на це, охристив своїх чотирьох дітей і «був дуже добрим татом». Папа запевнив хлопчика, що Господь Бог має серце батька і, напевно, не покинув його тата. «Тепер він з Богом. – сказав Святіший Отець. – Молися за нього і часто з ним розмовляй».

Потім Його Святість мав окрему зустріч з літніми та хворими людьми, з убогими та з людьми, що мають проблеми з правосуддям, та з їхніми родинами.

Другою частиною пастирського візиту Єпископа Риму була Свята Меса в парафіяльному храмі, перед якою Папа уділив Тайну Сповіді кільком парафіянам.

Коментуючи літургійні читання дня, Святіший Отець зазначив, що, побачивши воскреслого Ісуса, учні засумнівались, бо істина ще не ввійшла в їхнє серце. Він наголосив, що гріх старить серце людини, робить його закам’янілим, але воскреслий Христос його оновлює, омолоджує.

«Просімо в Господа, щоб ця парафіяльна громада отримала благодать бути спільнотою, сповненою пасхальною радістю, щоб кожен мав тверду віру і зустрів у своєму житті воскреслого Христа», – сказав на закінчення Папа Франциск.

Джерело :Католицький оглядач

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

(Щоб коментувати анонімно, введіть ім'я і символи внизу).Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.
Зареєструйтесь тут, щоб отримати відповідь на e-mail. Як реєструватися читайте тут

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(Обов'язково)