Храм Свв.Ольги і Єлизавети
Українська Греко-Католицька Церква, м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073, email: [email protected]
"Ніщо не може так наблизити серце до Бога, як милостиня, і ніщо не спричинює в душі такої тиші, як добровільна вбогість." (Св.Ісаак Сирійський)

Папа: Не вступаймо в діалог з дияволом

Переглядів: 34Коментарі: 0
Новини Церкви
Папа: Не вступаймо в діалог з дияволом

Не слід наближатися до диявола, ні вступати з ним у розмову, бо хоч він і зазнав поразки, але залишається небезпечним, бо спокушає й немов скажений пес, намагається вкусити. Така пересторога прозвучала з уст Святішого Отця під час Святої Меси в каплиці «Дому святої Марти» у вівторок, 8 травня 2018 року. Спонукою для цього стали слова Ісуса з євангельського читання про те, що «князь цього світу вже засуджений».

Слід остерігатись спокус диявола

За словами проповідника, хоч і знаємо, що диявол є «переможеним» через Христову смерть і воскресіння, не легко переконатися в цьому, бо він є «спокусником», який «вміє підбирати слова». Нам же, натомість, «до вподоби бути спокушуваними».

«Саме тому, – сказав Святіший Отець, – нам так важко зрозуміти, що він – переможений, бож він представляється нам з великою могутністю, обіцяє чимало речей, пропонує чудові й гарно загорнуті подарунки, але невідомо, що там всередині. Він спокушує нас обгорткою, не показуючи того, що всередині. Він вміє загравати своїми пропозиціями з нашими марнославством чи цікавістю».

Папа зауважив, що мисливці перестерігають, що не варто наближатися до вмираючого крокодила, бо він ще спроможний вбити ударом хвоста. Так само дуже небезпечним є диявол, і хоч «усі його пропозиції є обманом», ми «нерозсудливі, віримо їм». Він є «батьком брехні», який хоч і переможений, «але поводиться немовби переможець». Молитися, чувати, постити і не вступати в розмову

Отож, за словами Святішого Отця, маємо перед собою «небезпечного переможеного», а тому слід бути уважними та, йдучи за словами Ісуса, «чувати, молитися й постити», бо саме так «перемагаємо спокусу». Фундаментальним правилом є також «не наближатися до нього», бо він, як казав один з Отців Церкви, схожий на прикутого ланцюгом злого пса, який може вкусити, коли пробуєш його погладити.

«Коли знаю, що духовно наближаюсь до якоїсь думки, до якогось бажання, або якщо піду в ту чи іншу сторону, поводжусь так, ніби наближаюся до прив’язаного злого пса, то цього не слід робити», – сказав Папа, підкреслюючи, що слід остерігатися того, щоб вступати з дияволом в розмову, як це зробила Єва, але, наслідуючи Ісуса в пустині, відповідати Божим словом. Шукати захист у Божої Матері

«З дияволом не слід вести діалог, бо він переможе, адже є хитрішим від нас», – наголосив проповідник, зазначаючи, що він іноді «приймає вигляд ангела світла», але, в дійсності, є «ангелом пітьми та смерті». Ми повинні «молитися, чинити покуту і не наближатися до нього».

«І, врешті, немов діти, вдаватися до Матері. Коли діти бояться, то йдуть до мами, а коли їм щось присниться, біжать до мами. Звертаймося до Богородиці: Вона оберігає нас», – заохотив Святіший Отець, наголошуючи, що Вона «допоможе нам у боротьбі проти цього вже переможеного».

Джерело: радіо Ватикан

Джерело :Католицький оглядач

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

(Щоб коментувати анонімно, введіть ім'я і символи внизу).Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.
Зареєструйтесь тут, щоб отримати відповідь на e-mail. Як реєструватися читайте тут

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(Обов'язково)