Храм Свв.Ольги і Єлизавети
Українська Греко-Католицька Церква
   м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073,
      email: [email protected]

Приготування до Св.Тайни Подружжя

/ Переглядів: 15238

При нашому Храмі згідно рокладу проводяться науки для тих, хто бажає приступити до Св.Тайни Подружжя.

Заняття розпочинаються о 19 00 і тривають до 2130 .

Бажаючих взяти Шлюб в Храмі Свв.Ольги і Єлизавети просимо зголошуватися за три місяці наперед перед запланованою датою Шлюбу для належного оформлення документів і проходження передшлюбних наук.

Розклад передшлюбних наук планується по мірі того, як звертаються пари, бажаючі вінчатися у нашому Храмі. Знаючи кількість бажаючих, ми формуємо групи і призначаємо дати занять.

Наступні заняття з 6 червня і з 4 вересня 2017 року. Початок о 19.00

графік занять на 2018 р. тут

Наречені, які планують вінчатися в іншому Храмі, або належать до іншої парафії можуть пройти в нас науки за згодою свого священика. Але просимо підлаштуватися під наш графік. Щоб пройти науки, ми не вимагаємо жодних документів і не ведемо попереднього запису. Священик з іншої парафії, який уділятиме шлюб, повинен подбати, щоб наречені пройшли передшлюбні науки, а також принесли йому відповідні документи. Якщо він дозволить нареченим проходити науки в нашому Храмі, то по закінченні ми видаємо довідку про проходження передшлюбних наук.

Записом на Шлюб і оформленням документів займається о.Орест Мокрик. Докладніше про необхідні документи читай тут

Коментарів: 15 RSS
Володимир1
2013-06-24 в 20:56:02

Слава Ісусу Христу! Скажіть будь-ласка коли почнуться чергові Науки і чи можна їх пройти якшо шлюб братимемо в іншій церкві? які документи треба мати при собі і чи потрібно мати дозвіл від священника який одружуватиме? дякую за відповідь.

Слава Навіки! Науки почнуться з вересня (прошу слідкувати за оголошеннями). Щоб пройти науки, ми не вимагаємо жодних документів. Священик, який Вам уділятиме шлюб, повинен подбати, щоб Ви пройшли передшлюбні науки, а також принесли йому відповідні документи. Якщо він дозволить Вам проходити науки в нас, то по закінченні ми видамо довідку, що Ви пройшли в нас передшлюбні науки.

Слава Ісусу Христу! Скажіть будь ласка, чи можна пройти науки наперед десь за пів року до бажаної дати шлюбу?

Слава Навіки! Ви можете пройти науки у зручний для Вас час, не тільки за пів року, але і скоріше. Це навіть краще, бо є можливість ще добре подумати над завданнями Християнського Шлюбу.

Слава Ісусу Христу! У мене декілька питань: 1. Я православна (з іншого міста і іншої церкви не було коли хрестили), а хлопець греко-католик.Чи можуть нас повінчати в храмі Ольги та Єлизавети?

2.Скільки коштують науки і саме вінчання?

Слава Навіки! 1. Був час коли багатьох людей Хрестили в православній Церкві. Важливо до якої конфесії Ви зараз себе відносите, до якого храму ходите, де сповідаєтеся і т.д.

Якщо є різниця між Вами у віросповіданні, існує певна процедура згідно Канонічного Права нашої Церкви, яка дозволяє уділяти такі шлюби. Найкраще обговорити це безпосередньо із священиком. Прошу прийти до захристії храму для вирішення питання.

2. Що стосується фінансів. Проаналізуйте свої витрати на розписку, відео, фотографії, зачіску, музику, забаву і т.д., і подумайте скільки б Ви хотіли жертвувати Богові, дякуючи за Велику Ласку Святої Тайни Подружжя. smile На якому місці для Вас в цей святковий день стоятимуть Божі речі? smile В таких питаннях ми покладаємося на Вашу доброчинність. Сума пожертви добровільна.

Слава Ісусу Христу! Підкажіть будь ласка, скільки днів переважно триває курс передшлюбних наук? І з якою частотою проходять заняття - кожен день чи, можливо, через день? Дякую!

Відповідь:

Воістину Воскрес! Заняття проходять кожного дня, крім суботи і неділі впродовж 8-ми днів

о. Володимир

Слава Ісусу Христу, скажіть будь ласка чи можна вінчатись 4-го червня День Святої Трійці, П’ятидесятниця? дякую, або отримати дозвіл у церкві на цей день, з повагою Олег

о. Володимир

Воістину Воскрес! Прийдіть до Церкви де будете вінчатися, і отримаєте відповідь.

Слава Ісусу Христу,

підкажіть, будь ласка, коли починаються наступні науки? Бо на цій сторінці інформація ще за січень, і чи зберігається розклад щодня о 19 протягом 8 робочих днів?

Дякую

о. Володимир

Слава Навіки! Дякую за зауваження, інформацію виправив. Заняття з 1.05 о 19.00. Все залишається як звичайно.

Наталія10
2017-03-09 в 12:25:22

Слава Ісусу Христу! Скажіть, будь ласка, коли у вас будуть проходити найближчим часом передшлюбні науки? Ми з іншої парафії, у нас немає навчання у церкві, але вимагають довідку про такі навчання, двоє греко-католики

о. Іван

Слава Навіки! Щодо навчання, то у нас воно буде відбуватися десь після Великодня (з 1.05). Але Ви б могли звернутися з таким питанням до Комісії родини при Курії архиєпархії (церква св. Юра) вони такі навчання проводять частіше. Це - їх обов’язок.

Слава Ісусу Христу! Беремо у Вашій церкві шлюб у вересні, дововились зі священиком, що пройдемо науки з травня. Бачу, що вже зявився розклад. І тут виникла проблема - доводиться пропустити перше заняття 1 травня (буду у відрядженні за кордоном), на друге травня вже встигну. Чи є це проблемою?

Слава Ісусу Христу! Плануємо брати шлюб в церкві біля Стрия, але оскільки обоє працюємо у Львові, Отець дозволив проходити передшлюбні науки тут. Скажіть, будь ласка, чи є ще можливість нам почати 1го травня? Чи потрібен запис? Дякую.

Слава Ісусу Христу!

Чи можна зараз приєднатися до існуючої групи на передшлюбні науки? (Шлюб беремо в іншій церкві)

Скажіть будь ласка чи можна в неділю,після Служби Божої вишивати рушник для себе. Дякую

о. Володимир

Слава Навіки! Неділя для Господа. Також і для відпочинку. Тому думаю що не пасує вишивати, бо це все таки робота.

Слава ісусу Христу! Підкажіть будь ласка, чи можна брати за старост на весіллі не подружжя? Тобто одного чоловіка, іншу жінку ( Обоє в шлюбі, дружина старости немає змоги приїхати з закордону). Дякую

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

(Щоб коментувати анонімно, вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу). Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.

Щоб отримувати повідомлення на e-mail про відповіді на Ваші коментарі, та коментувати на форумі в розділі "СПІЛКУВАННЯ" просимо зареєструватися тут. Як реєструватися і керувати своїм профілем читайте тут

Ім'я і сайт використовуються тільки при реєстрації

вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу

(Обов'язково)