Українська Греко-Католицька Церква. Львівська Архиєпархія, м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073, email: [email protected]
"Ті, що збирають у собі печалі (цього віку) і злопам'ятні помисли та й (в цьому стані) моляться, подібні на тих, що черпають воду й вливають її до дірявої бочки." (Прп.Ніл Синайський)

Глава УГКЦ: «Молитва подяки має бути першим кроком у спілкуванні людини з Богом»

Переглядів: 2018Коментарі: 0
Новини Церкви
Глава УГКЦ: «Молитва подяки має бути першим кроком у спілкуванні людини з Богом»

У другому випуску проєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ продовжив свої роздуми про молитву. На його думку, наша молитва має розпочинатися із подяки Богові за дари, які ми вже отримали: дар сотворення, дар спасіння та різні особисті дари. Вдячність за отримані ласки допоможе молільнику попросити про те, чого йому насправді ще потрібно.

«Подяка за сотворення є ключовим елементом молитви. Хочу спершу подякувати Богові за те, що можу це робити, за те, що живу, подякувати за те, що я є. Адже моє життя є великим знаком того, що Бог мене любить», – вважає Предстоятель УГКЦ.

Другим елементом молитви подяки, згідно зі словами Блаженнішого, є подяка за дар спасіння, подяка Богові Отцеві за дар Його єдинородного Сина. «Через воплочення Ісуса Христа, пасхальне таїнство – смерть і воскресіння – ми, християни, є членами Його тіла – Церкви. Тому, коли я молюся, не молюся наодинці. Моя молитва є завжди молитвою разом із Церквою», – зазначив Глава Церкви.

Подяка Богові за всі особисті дари і вислухані молитви, які ми досвідчили на собі впродовж усього життя є третім елементом нашої молитви. На думку Блаженнішого, ми дуже часто усвідомлюємо ці дари, коли їх втрачаємо: «Коли під час пандемії ми є обмежені в можливості пересуватися, зустрічати інших людей, ми відчуваємо, що зустріч з іншою людиною і можливість бути разом є великим Божим даром для усіх нас».

«Коли навчимося дякувати Господу Богу, можемо рухатися далі, переходити на інший щабель молитви, на іншу тему розмови із нашим люблячим Богом», – резюмував духовний лідер греко-католиків.

Пригадуємо, що 16 травня 2020 року в УГКЦ стартував новий відеопроєкт «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе». У ньому Глава УГКЦ у доступний спосіб пояснює важливі християнські істини. Перші випуски проєкту присвячені молитві. Переглядати нові випуски проєкту можна щосуботи о 21:00 на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.

<iframe width="720" height="403" src="https://www.youtube.com/embed/o4zygciWktk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Джерело:Департамент інформації УГКЦ

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question


(Щоб коментувати анонімно, введіть ім'я і символи внизу).Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.
Зареєструйтесь тут, щоб отримати відповідь на e-mail. Як реєструватися читайте тут

    

  

вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу

(Обов'язково)