Українська Греко-Католицька Церква. Львівська Архиєпархія, м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073, email: [email protected]
"Нехай у тебе завжди переважає милостиня. Жорстоке й немилосердне серце завжди нею очиститься." (Св.Ісаак Сирійський)

Розпочинаємо Великий Піст

Переглядів: 1785Коментарі: 0
Розпочинаємо Великий Піст

Дорогі наші парохіяни і відвідувачі сайту!

Дорогі у Христі браття і сестри!

З Божої ласки розпочинаємо сьогодні мандрівку у Великий піст, котрий випереджує Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Цей час дається нам для глибшої застанови над нашим особистим життям, над життям наших ближніх, над життям нашої спільноти, зокрема – нашої сім’ї, нашої родини, нашої парохії, нашої Батьківщини тощо. Це справді сприятливий час, щоб через Слово Боже і святі Тайни ми відновили свій шлях віри, як особистий, так і спільнотний. Це шлях позначений молитвою, тишею і постом, час очікування пасхальної радості.

Насамперед маємо розуміти, що належна практика посту допомагає нам зростати в близькості з Господом. Утримання від матеріальної їжі, яка живить тіло, полегшує нашу готовність слухати Христа і живитися Його спасенним словом. Постом і молитвою ми дозволяємо Господеві втамувати найглибший голод нашого внутрішнього буття.

Одночасно піст допомагає нам усвідомити ситуацію, в якій знаходяться багато наших братів і сестер. У своєму Першому посланні святий Іван нагадує: «Коли хтось має достатки цього світу і бачить брата свого в нестачі й замикає перед ним своє серце, то як любов Божа може перебувати в ньому?» (3, 17).

Як бачимо, основна мета посту – допомогти кожному з нас наново відкрити для себе всю глибину Божої любові і милосердя, усунути все те, що відволікає дух і посилити те, що живить душу, відкриваючи її до любові Бога та ближнього.Нехай у цій мандрівці нас постійно супроводжує Пресвята Богородиця. Нехай Вона підтримує наші зусилля у намірі звільнити наші серця від рабства гріха та зробити їх живим кивотом Бога.

Господи Ісусе Христе, помилуй нас грішних!

Мати Божа, Пресвята Богородице, спаси нас!

о Іван Галімурка

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question


(Щоб коментувати анонімно, введіть ім'я і символи внизу).Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.
Зареєструйтесь тут, щоб отримати відповідь на e-mail. Як реєструватися читайте тут

    

  

вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу

(Обов'язково)