Українська Греко-Католицька Церква. Львівська Архиєпархія, м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073, email: [email protected]
"Добре прийти на літургію раніше за всіх, однак зле без потреби залишати службу перед відпустом." (Св.Єфрем Сирійський)

Роздуми владики Венедикта над сьогоднішнім Євангелієм

Переглядів: 2242Коментарі: 0

Страсний Понеділок

Мт. 24, 3–35: «Цей рід не промине, поки не збудеться це все».

Сьогоднішнє Євангеліє оповідає нам про останні часи, яких часто очікують зі страхом навіть християни. Однак, чим є для нас останні часи? Це не лише момент якоїсь розрухи, краху, катастроф, катаклізмів. Останні часи – це час, коли прийде Христос.

Якщо ми в своєму житті навчились жити з Богом, то ми зустрінемось з тим Богом, Якого ми прагнемо, Якого шукаємо. Йоан Злотоустий каже знамениті слова до своїх мучителів: «Якщо хочете відібрати мені життя, то зробите мені ласку, бо дасте нагоду зустрітися з Богом, Якого я шукаю ціле життя». Але маємо вчитися з цим Богом зустрічатися кожної мить, бо кожна мить нашого життя є унікальна і неповторна, остання.

Якщо ми готові та спроможні зустріти Бога кожної миті нашого життя, а кожна з них може бути остання, то для нас не страшні останні часи, бо у всьому і за всім буде Бог, зустріч з Ним, в Якого ми віримо, до Якого молимося, Якого шукаємо і на Якого уповаємо!

+Венедикт

Джерело: КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question


(Щоб коментувати анонімно, введіть ім'я і символи внизу).Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.
Зареєструйтесь тут, щоб отримати відповідь на e-mail. Як реєструватися читайте тут

    

  

вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу

(Обов'язково)