Українська Греко-Католицька Церква. Львівська Архиєпархія, м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073, email: [email protected]
"Стоячи на молитві, знай, перед Ким стоїш. До Нього нехай буде звернена і вся твоя душа, й усе твоє серце. Затям, що кажу." (Св.Єфрем Сирійський)

«Правда зробить вас вільними!» Пастирське звернення з нагоди дня журналіста

Переглядів: 1932Коментарі: 0
Різне
«Правда зробить вас вільними!» Пастирське звернення з нагоди дня журналіста

Слава Ісусу Христу! Достойні працівники у царині журналістики та медіасфери, любі браття і сестри.

«Правда зробить вас вільними!» – ці слова читаємо у 8-мій главі Євангелія від Івана. І саме ці слова ставить в центрі свого цьогорічного пастирського послання до дня комунікації Святіший отець Франциск, папа Римський. Правда – не просто протилежність до брехні чи фальші, говорити правду – означає не лише висвітлювати реальність… Як говорить нам Святіший отець: «Людина знову і знову відкриває правду, коли досвідчує її у самій собі, як вірність і надійність того, хто її любить.» Говорити правду – це не що інше, як бути вірним кожному сказаному слову, задля любові до тої особи, до якої промовляєш. Пригадаймо обіцянки Господа ізраїльському народові, які Господь завжди виконує, або Ісуса, який каже слово – і встає розслаблений (пор. Мт 9,6-7), промовляє до глухих, кривих, сліпих і немічних і Його слово здійснюється, навіть мертві, чуючи Його слово воскресають.

Питання Понтія Пилата на суді над Ісусом «що є істина?» (Ів 18,38) не є лише його особистим питанням. Ми називаємо себе християнами, чи нам відомо «що є правда», або краще сказати – «хто є Правда»? Ісус, наш воплочений Бог, свідчить, що Він є Правда, кажучи «Я дорога, правда і життя!» (Ів 14,6). Сьогодні, часто, правдою називають те, що більш вигідне, що підходить чи більше подобається. Говорять: «у кожного своя правда!», обманюючи себе. Адже у кожного хіба що своя інтерпретація фактів, або неправда. Правда – лише одна, єдина для всіх – й ім’я Її – Ісус Христос.

Сучасне суспільство є відмінним від того, що було ще 20 років тому. Ледь не кожен, і то не лише молодь, а й старші, є частково «медійниками», «журналістами». Маючи власну сторінку в соціальних мережах, сучасний християнин оприлюднює, поширює, висвітлює, різного роду інформацію. Дописує свої коментарі, дискутує у групах. Людство стало публічним, інформація поширюється моментально, мало що залишається «моїм особистим». Кожен з нас сьогодні є і тим, хто отримує інформацію, і тим, хто її опрацьовує та передає. Необхідно бути дуже обережними, щоб не попастися на фейки, які лукавий сьогодні просуває ледь не на кожному кроці.

Журналіст, медійник сьогодні й завжди повинен шукати «доброї Новини», правди, яка будує. Хіба не інтригує новина про Воскресіння Христа? Невже правда, про те, що ми покликані успадкувати вічне Боже Царство, не є сенсацією? Покликання журналіста – благовістити! Професія журналіста полягає у висвітленні правди.

«Уста мої виповідають правду, і зло моїм устам огидне. Всі слова уст моїх правдиві, нема нічого в них нещирого, кривого» (Прип 8,7-8) – говорить книга приповідок. Нехай ці слова стануть гаслом для кожного журналіста, для кожного працівника у сфері комунікації. Нехай нашим завданням у житті буде проповідь Христа, свідчення Правді та проголошення Божого Слова у засобах масової інформації, в медійному просторі на Славу Божу та для добра нашого народу.

Щиро вітаю усіх журналістів у день Вашого професійного свята! Хай Господь благословить Вас силою духу, рівновагою в труднощах та добрим здоров’ям на багато років гідного життя!

6 червня 2018 р. Б.

+ Ігор

Архиєпископ і Митрополит Львівський

Джерело :Католицький оглядач

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question


(Щоб коментувати анонімно, введіть ім'я і символи внизу).Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.
Зареєструйтесь тут, щоб отримати відповідь на e-mail. Як реєструватися читайте тут

    

  

вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу

(Обов'язково)