Українська Греко-Католицька Церква. Львівська Архиєпархія, м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073, email: [email protected]
"Божий путь є щоденний хрест. Ніхто не підіймався на небо, живучи собі прохолодно. А такий шлях знаєш де закінчується." (Св.Ісаак Сирійський)

РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ І АПОСТОЛЬСЬКЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ «URBI ET ORBI» СВЯТІШОГО ОТЦЯ ФРАНЦИСКА

Переглядів: 3003Коментарі: 0
Апостольська Столиця

"Слава на во вишніх Богу, а на землі – мир людям Його вподобання" (Лк 2, 14).

Дорогі брати і сестри в Римі та в усьому світі, з Різдвом Христовим!

Я сам співаю пісню ангелів, які явилися пастухам у Вифлеємі в ніч народження Ісуса. Пісню, яка єднає небо і землю, яка скеровує в небо хвалу і славу, а людям на землю – провіщення миру. Запрошую всіх приєднатися до цієї пісні: ця пісня для кожних чоловіка і жінки, котрі чувають цієї ночі, які мають надію на кращий світ, які піклуються про ближніх, смиренно виконуючи свій обов'язок.

Слава Богу!

Ось що насамперед передбачає Різдво: віддавання хвали Богові, бо Він вірний, добрий і милосердний. У цей день я бажаю всім розпізнати правдиве обличчя Бога-Отця, який дав нам Ісуса. Бажаю кожному відчути, що Бог близько, перебувати у Його присутності, любити Його та поклонятися Йому. Кожен із нас може воздати хвалу Богові, особливо своїм життям, любов’ю до Нього і Його братів.

Мир людям!

Істинний мир – це не рівновага між ворожими силами. Це не гарний "фасад", за яким ховаються розбіжності й поділи. Мир – це обов’язок на всі дні, він допомагає простувати вперед. Мир походить із дару Божого, з Його благодаті, даної нам в Ісусі Христі. Дивлячись на Дитятко у яслах, подумаймо про дітей, найбільш зранених через війни, а також про людей похилого віку, про жінок, які зазнали насилля, про хворих... Війни зламали і зранили так багато життів!

Останнім часом надзвичайно великих руйнувань завдавав конфлікт у Сирії, розпалювання ненависті й помсти. Не припиняймо молити Господа, щоби Він вберіг улюблений сирійський народ від нових страждань і конфліктів, аби було покладено край будь-якому насильству й забезпечено доступ до гуманітарної допомоги.

Ми бачили, якою потужною є молитва! Я радий, що сьогодні ми єднаємося в молитві за мир у Сирії, до якої також долучаються віруючі з інших частин світу. Ніколи не втрачаймо мужності в молитві, відважно промовляючи: "Господи, даруй свій мир Сирії та всьому світові.

Даруй мир Центральноафриканській Республіці, про яку люди часто забувають, але Ти, Господи, не забуваєш нікого! Зволи принести мир на ту землю, вирви її з коловороту насильства та бідності, де ще так багато людей лишаються без даху над головою, без їжі й води, без найнеобхіднішого для життя.

Допоможи, щоб настала згода у Південому Судані, де теперішні конфлікти спровокували різні жертви і погрожують мирному співіснувані у цій молодій державі.

Царю миру, переміни серця, сповнені насильства, щоби вони склали зброю й відкрилися до шляху діалогу. Поглянь на Нігерію, яку роздирають постійні напади, котрі не шкодують невинних і беззахисних. Благослови землю, яку Ти вибрав, щоби прийти у світ, і даруй щасливі плоди від мирних переговорів між ізраїльтянами та палестинцями. Зціли рани улюбленого Іраку, котрий досі нівечать теракти.

Володарю життя, захисти тих, кого переслідують через Твоє ім’я. Обдаруй надією і втіхою біженців, особливо на Сомалійському півострові та на сході Демократичної Республіки Конго. Учини так, щоби мігранти в пошуках гідного життя знайшли гостинність та допомогу; щоби трагедії, такі, як ті, що ми їх бачили цього року з численними загиблими в Лампедузі, більше ніколи не повторювалися!

Дитятку Вифлеємське, торкнися сердець тих, хто причетний до торгівлі людьми, щоби вони усвідомили серйозність цього злочину проти людяності. Зверни свій погляд на численних дітей, яких було викрадено, убито й поранено у збройних конфліктах, і на тих, які стали солдатами, котрі крадуть у них дитинство.

Володарю неба і землі, поглянь на цю нашу планету, де часто панує жадібність. Ця людська жадібність спричиняє дискримінацію у світі. Допоможи і захистити тих, які стали жертвами стихійних лих, особливо ж улюблених філіппінців, котрі серйозно постраждали від недавнього тайфуну.

Дорогі брати і сестри, у цьому світі, у цій покірності нині народився  Спаситель, який є Христос Господь. Зупинімося перед Вифлеємським Дитятком. Дозвольмо нашому серцю зігрітися ніжністю Бога: ми бо маємо потребу у Його ласках. Бог величний у своїй любові, Йому хвала і слава навіки! Бог є миром: просімо Його допомагати нам будувати мир кожен день у нашому житті, у наших сім'ях, у наших містах та між народами у всьому світі. Нехай нас провадить Божа доброта

Джерело: www.catholic-media.org

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question


(Щоб коментувати анонімно, введіть ім'я і символи внизу).Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.
Зареєструйтесь тут, щоб отримати відповідь на e-mail. Як реєструватися читайте тут

    

  

вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу

(Обов'язково)