Українська Греко-Католицька Церква. Львівська Архиєпархія, м.Львів, пл.Кропивницького 1, тел. (032)2334073, email: [email protected]
"Нехай у тебе завжди переважає милостиня. Жорстоке й немилосердне серце завжди нею очиститься." (Св.Ісаак Сирійський)

В Архикатедральному Соборі св. Юра спільною молитвою вшанували пам’ять про Митрополита ВОЛОДИМИРА (Стернюка)

Переглядів: 2416Коментарі: 0
Історія Церкви
В Архикатедральному Соборі св. Юра спільною молитвою вшанували пам’ять про Митрополита ВОЛОДИМИРА (Стернюка)

У середу, 12 лютого 2020 року Божого, у 113-у річницю з дня уродин Великого апостола Христової Церкви, місцеблюстителя Києво-Галицької Митрополії Блаженної пам’яті Митрополита ВОЛОДИМИРА (Стернюка), в Архикатедральному Соборі св. Юра спільною молитвою вшанували пам’ять про цього великого подвижника віри.

Чин Панахиди, який відбувся у крипті Собору на гробі ісповідника віри, очолив Всечесний ієрей Іван Гобела.

По завершенню Богослужіння о. Іван звернувся до вірних з духовним словом, у якому розкрив велич постаті Блаженної пам’яті Митрополита ВОЛОДИМИРА :

«Те, що ми тут сьогодні є разом з вами, те, що ми, генерація молодого покоління священства тут є, ми завдячуємо йому. Це він приніс нам зболену підпільну катакомбну Церкву. Ми йому дякуємо сьогодні, прославляємо його у світлій пам’яті святих. Ми співали «Вічная пам’ять» і що його пам’ять буде «з роду в рід». Пам’ять з роду в рід про того, хто міг крізь ціле своє життя нести Бога. Нам сьогодні так бракує добрих світочів. Сьогодні виринають такі постаті, які мали дуже сумнівне минуле в Радянському Союзі… І він міг би мати добре, забезпечене життя, але не пішов дорогою компромісу зі своєю совістю, але справді був святий і благочестивий. І тому ми сьогодні дякуємо Господу за все, що Блаженної пам’яті Митрополит ВОЛОДИМИР зробив для зболеної, але воскреслої Церкви. Ми інколи чекаємо проголошення святих, але будьмо певні, що тут ми вже перебуваємо у сонмі святих, ми є тут серед святих і він є святим. Молімося до нього як до святого, уже величаймо його як святого. А прийде час, коли Господь його прославить на престолах Вселенської Церкви цього Великого святця.

Нехай приклад Митрополита ВОЛОДИМИРА буде нам за добрий взірець Людини, яка не йшла на компроміси зі своєю совістю; щоб ми ні на хвильку не задумалися, що маємо йти по життю свято, чесно і справедливо, бути собою і завжди свідчити Бога».

Крипта

Опублікувала: Світлана Калинюк

Джерело :Архикатедральний Собор Святого Юра

Залиште коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question


(Щоб коментувати анонімно, введіть ім'я і символи внизу).Анонімні Коментарі буде опубліковано після перевірки.
Зареєструйтесь тут, щоб отримати відповідь на e-mail. Як реєструватися читайте тут

    

  

вкажіть своє ім'я, і введіть символи внизу

(Обов'язково)